Puzzelen is voor alle leeftijden!

Dat puzzelen een leuk tijdverdrijf is, weten we allemaal. Het is een leuke en leerzame activiteit waar men uren mee bezig kan zijn. Het kan ook verslavend werken...je wil en zal die puzzel afmaken! Na dit stukje stop ik...en plots hebben we weeral 20 stukjes gelegd! 

Tegenwoordig heb je puzzels in alle vormen en maten. Het door het grote aanbod zie je soms het bos door de bomen niet meer!

Maar welke puzzel koop je voor welke leeftijd?

Vanaf 1 jaar kan je kind beginnen te puzzelen. Natuurlijk begin je niet, ook al zou je dit willen, met een puzzel van 1000 stukjes. Voor deze eerste puzzelaars neem je een puzzel met grove vromen en weinig detail. Een inlegpuzzel (vormenpuzzel) is ideaal voor jonge kinderen. Ze kunnen het puzzelstukje vasthouden aan het knopje en zo het stukje in de juiste vorm "passen". De concentratie van een 1 à 2-jarige is niet zo heel lang, overdrijf niet met het aantal stukjes. 2 tot 6 stukjes is ideaal.

 

Voor 2 à 3 jaar zijn ook de vormenpuzzels ideaal. Hier mag al wat meer detail aanwezig zijn en mogen er wat meer stukjes zijn. Kies een thema waar je kind interesse in toont. Boerderij, auto's, prinsessen,....

 

Legpuzzels:

2+ -> 6 stukken

3+ -> 12 stukken

4+ -> 24 stukken

5+ -> 49 stukken

6+ -> 100 stukken

7+ -> 150 stukken

8+ -> 200 stukken

9+ -> 300 stukken

10+ -> 500 stukken

12+ -> 1000 stukken