Foam Clay is zelfhardend boetseermateriaal met kleine balletjes die wordt geleverd in luchtdicht afsluitbare potjes en is klaar voor gebruik. Ideaal voor het bedekken van verschillende objecten zoals hout, keramiek, styropor, papier, stof, terracotta, papier-maché enz. Berg ongebruikte klei luchtdicht op zodat het niet uitdroogt. Is de klei toch een beetje uitgedroogd? Kneed er dan kleine hoeveelheden water doorheen. Je Foam Clay is hierna weer zo goed als nieuw. De droogtijd varieert van 1 uur tot 3 dagen, afhankelijk van het model, de dikte van de laag en of de omgeving warm /koud is. Bij een warme omgeving droogt de Foam Clay heel snel op/uit..Foam Clay is ook heel goed voor de motoriek en is ook te gebruiken door mensen/kinderen met een beperking.

Bij Ypsi vindt u alleen topkwaliteit Foam Clay van Creotime. Deze Foam Clay plakt niet aan je handen, laat geen vlekken achter op kleding of meubilair, is kleurecht, bevat geen schadelijke stoffen, is glutenvrij en bevat het CE-keurmerk.
Let op! De Foam Clay Metallic laat wel een metallic gloed op je handen achter, maar gaat heel makkelijk van je handen af door ze te wassen. Deze vlekt echter niet op kleding!
Tips:
​- Maak papier-mache figuren eerst een beetje ruw door er met een vochtige doek overheen te wrijven of met een schuurpapiertje licht opschuren. Hierdoor blijft de Foam Clay beter plakken.
- Plak strasstenen of andere versieringen op je ondergrond met gewone hobbylijm. Neem wel lijm die transparant opdroogt zodat de lijm niet zichtbaar is.
- Je kunt de Foam Clay heel goed door elkaar mengen. Gebruik dan wel iedere keer kleine beetjes en niet meteen het hele bakje.
- Foam Clay is geschikt voor kinderen vanaf 4/5 jaar.